یکشنبه ۰۵ مرداد ۰۴

نگارش مقاله و اجزاي مقاله

نگارش مقاله | اجزاي مقاله | نحوه نگارش مقاله | نحوه نگارش مقاله ISI | روش نوشتن مقاله و پشتيباني تا اكسپت و اصلاحات مقاله به صورت كاملا تضميني.

نگارش مقاله و اجزاي مقاله

۷۹ بازديد

يك نگارش مقاله اصيل علمي شامل قسمت‌ها و بخش‌هاي زير مي‌باشد:

  1. عنوان (Tittle)
  2. چكيده (Abstract)
  3. كلمات كليدي (Keywords)
  4. مقدمه (Introduction)
  5. مواد و روش‌ها (Materials and methods)
  6. نتايج (Results)
  7. بحث (Discussion)
  8. نتيجه‌گيري (Conclusion)
  9. تقدير و تشكر (Achnowledgment)
  10. مراجع (References)
  11. ضميمه (Appendix)
  12. موارد تكميلي (Supplementary materials)

لازم به ذكر است كه ممكن است بخش‌هاي ۶ و ۷ با هم ادغام شده با عنوان Results and Discussion نوشته شوند. توجه شود كه بعضي از بخش‌هاي گفته شده مثل قسمت‌هاي ۹، ۱۱ و ۱۲ لزوما در همه مقالات وجود ندارند و وجود آنها به نوع مقاله و ژورنال مورد نظر بستگي دارد.

يك نگارش مقاله اصيل علمي شامل قسمت‌ها و بخش‌هاي زير مي‌باشد:

  1. عنوان (Tittle)
  2. چكيده (Abstract)
  3. كلمات كليدي (Keywords)
  4. مقدمه (Introduction)
  5. مواد و روش‌ها (Materials and methods)
  6. نتايج (Results)
  7. بحث (Discussion)
  8. نتيجه‌گيري (Conclusion)
  9. تقدير و تشكر (Achnowledgment)
  10. مراجع (References)
  11. ضميمه (Appendix)
  12. موارد تكميلي (Supplementary materials)

لازم به ذكر است كه ممكن است بخش‌هاي ۶ و ۷ با هم ادغام شده با عنوان Results and Discussion نوشته شوند. توجه شود كه بعضي از بخش‌هاي گفته شده مثل قسمت‌هاي ۹، ۱۱ و ۱۲ لزوما در همه مقالات وجود ندارند و وجود آنها به نوع مقاله و ژورنال مورد نظر بستگي دارد.
در ادامه به توضيح هر يك از اين قسمت‌ها مي‌پردازيم:

عنوان مقاله

عنوان مقاله نخستين چيزي است كه ديگران را به خواندن مقاله شما جلب مي‌كند. عنوان مقاله بايد گوياي علمي باشد و به درستي بتواند كاري را كه (پشتيباني) شده، عرضه كند. عنوان هم بايد گوياي متن باشد و هم داراي جذابيت باشد. از نوشتن عنوان‌هاي طولاني بايد خودداري نمود. همچنين از كلمات اختصاري شناخته نشده در عنوان مقاله نبايد استفاده كرد. عنوان مقاله مي‌تواند در قالب يك جمله يا عبارت پرسشي نوشته شود كه در اين حالت توجه ديگران به موضوع بيشتر جلب خواهد شد.

چكيده مقاله

در اين قسمت بايد چكيده فعاليت پژوهشي ضمن بيان اهميت موضوع و نتايج به دست آمده، به طور شفاف و دقيق در قالب تعداد محدودي از كلمات (وابسته به نوع مجله مثلا مي‌تواند حداكثر تا ۲۰۰ كلمه باشد) توضيح داده شود. چكيده بايستي به گونه‌اي نوشته شود كه ديگران را به خواندن مقاله شما ترغيب كند. اگر كلمات اختصاري در چكيده بكار رود، بايد عبارت كامل آن در داخل پرانتز و پس از عبارت اختصاري نوشته شده و يا كلمه اختصاري در داخل پرانتز و پس از عبارت كامل آن نوشته شود. معمولا زمان افعال چكيده يك مقاله زمان حال است اما مي‌توان از افعال زمان گذشته نيز استفاده نمود.
به طور كلي دو نوع چكيده وجود دارند:
۱-توصيفي(Descriptive): چكيده هاي توصيفي در زمينه هاي علوم انساني و علوم اجتماعي يا روانشناسي مورد استفاده قرار مي­ گيرند. اين نوع از چكيده ها حدود ۵۰ تا ۱۰۰ كلمه هستند. ساختار يك چكيده ي توصيفي عموما به شكل زير است: ۱- تاريخچه ۲-هدف ۳-مطلب خاص مورد توجه / مورد علاقه ي مقاله ۴-مروري بر محتويات (اين بخش الزامي نيست)

۲-چكيده ي راهنماي تمام نما (Informative): چكيده هاي راهنما عموما در مقالات مهندسي، علوم يا روانشناسي مورد استفاده قرار مي گيرند. اين چكيده هاي حدودا ۲۰۰ كلمه را شامل مي­ شوند. اكثر اين چكيده ها از بخش هاي زير تشكيل مي شوند: ۱-تاريخچه ۲-هدف مقاله ۳-روش مورد استفاده ۴-يافته ها/نتايج ۵-نتيجه گيري
نوع چكيده ي مورد استفاده به رشته ي موردنظر بستگي دارد.
نكاتي در جهت نگارش چكيده
ابتدا مقاله را چند بار مطالعه نموده و نكات اصلي آن را دريابيد. سپس هر بخش را در نظر گرفته و آن را به يك ۱ تا ۲ جمله خلاصه كنيد. سپس جملات جمع آوري شده را دوباره بخوانيد تا مطمئن شويد كه مباحث اصلي موجود در مقاله را پوشش مي دهد.
اطمينان حاصل نماييد كه در رابطه با هر يك از نكات كليدي ساختار چكيده مطلبي آورده ايد. چكيده ي نگارش شده را بررسي نماييد و در صورت وجود كلمات غيرضروري آنها را حذف نموده و آن را دوباره به شكلي روان نگارش نماييد.
چه چيز يك چكيده را خوب و تاثيرگذار مي كند؟
جهت نگارش چكيده از يك متن قابل مفهوم و خلاصه استفاده مي شود و مي توان از خود آن چكيده اطلاعاتي دريافت نمود. تمام مولفه هاي آكادميك لازم را از متن كامل انعكاس دهد كه بايد شامل هدف، تمركز، روش ها، نتايج و استدلال ها باشد. هيچ گونه اطلاعاتي خارج از مقاله در خود نداشته باشد. به زبان روان و سليس نوشته شده و براي گستره ي وسيعي از خوانندگان از جمله خوانندگان با رشته هاي علمي تخصصي قابل فهم باشد. به زبان مجهول نوشته مي شود تا به جاي تمركز بر اشخاص، بيشتر با تمركز بر موارد مهم، يافته ها را گزارش دهد.
عموما هيچ مرجعي را شامل نمي شود.

چگونگي نوشتن كلمات كليدي مقاله علمي

كلمات كليدي در مقاله بسيار مهم مي‌باشند. كلمات كليدي بيان كننده موضوع مقاله هستند كه جهت شناساندن و معرفي مقاله به جامعه علمي كاربرد دارند. به اين ترتيب ديگر نويسندگان و پژوهشگران با جستجوي عبارات پژوهشي مورد نظر خود در كلمات كليدي، مي‌توانند به مقاله شما دست يابند.

چگونگي نوشتن مقدمه مقاله علمي

اگر خوانندگان با مطالعه مقدمه مقاله، به نوشته شما علاقمند نشوند، مقاله از دست رفته است! در قسمت مقدمه، مي‌بايست تاريخچه و اهميت موضوع، مشكلات و نقاط ضعف روش‌هاي پيشين و رويكرد شما براي حل اين مشكلات نوشته شود. در آغاز مقدمه بهتر است به صورت كلي صحبت كرده و به تدريج به توضيح توضيحات جزييات و موضوع اصلي پژوهش پرداخته شود. در اين بخش، پژوهش‌ها و نتايج بدست آمده در گذشته مرور شده، كمبود و يا نقص آن‌ها تشريح شده و سپس راهكار مورد استفاده توسط نويسندگان كه دليل نوشتن مقاله مي‌باشد، توضيح داده خواهد شد. در آخرين پاراگراف بخش مقدمه، مرسوم است ساختار كلي مقاله و اينكه در بخش‌هاي بعدي آن چه عنوايني مطرح خواهد شد، بيان گردد. زمان افعال استفاده شده در اين بخش تلفيقي از گذشته و حال مي‌باشد. بخش‌هاي مختلف مقدمه شامل:
پاراگراف اول: بيان كلي حوزه و حيطه علمي مساله.
پاراگراف دوم و سوم: انتقال آرام از كليات به جزييات و بيان مشخص (دقيق) با مرور پژوهش‌هاي پيشين و ذكر اهميت و ضرورت پژوهش.
پاراگراف چهارم: مهم‌ترين پاراگراف و قلب مقدمه كه شامل خلاصه نكات مهم از فعاليت (پشتيباني) شده توسط شما در مقاله مي‌باشد. معمولا اين پاراگراف با عبارت “In this paper, …” آغاز مي‌شود.
پاراگراف پنجم: ارتباط، تفاوت‌ها و برتري‌هاي فعاليت شما با ديگر كارهاي مشابه (پشتيباني) شده.
پاراگراف ششم: بيان بخش بندي ادامه مقاله با ذكر كليات هر بخش. به عنوان مثال: The reminder of this paper is organized as follows: In Section ۲ … is explained. … Finally, Section ۵ Concludes the paper.

بخش مواد و روش هاي مقاله علمي

ممكن است مقاله در مورد يك موضوع عملي، تئوري يا شبيه سازي باشد. اگر موضوع مقاله عملي باشد در اين قسمت كليه مواد و دستگاه‌هاي استفاده شده، پروتكل (پشتيباني) آزمايش و چگونگي فراهم آوردن مقدمات آزمايش به طور كامل و دقيق عنوان مي‌شود. اگر مقاله تئوري يا شبيه سازي باشد بايستي روابط رياضي، فرضيه‌ها، اثبات قضيه‌هاي ذكر شده، نرم افزارهاي استفاده شده و مقادير عددي پارامترها به طور كامل در جدول نوشته شود، به طوري كه خواننده با دنبال كردن مقاله بتواند به همان نتايج دست يابد.

اصول:

  • تنها درصورتي ­كه مطالعه آنقدر پيچيده است كه به اين شكل مي­توان كمي فضا ذخيره نمود، اصول را به صورت جداگانه توصيف نماييد.
  • مواد شيميايي تخصصي، موارد مورد استفاده در زمينه­ ي زيست­ شناسي و هر يك از مواد يا منابعي را كه عموما در آزمايشگاه ها يافت مي­ شوند در متن بياوريد.
  • از مواردي از قبيل لوله­ هاي آزمايش، سر سميلر، ليوان آزمايشگاه و غيره، يا تجهيزات استاندارد آزمايشگاه از قبيل يك نوع خاص از تجهيزات از قبيل سانتريفيوژها(Centrifuge)، اسپكتروفتومترها(Spectrophotometer)، پيپتورها(Pipettor) و غيره كه در اكثر آزمايشگاها يافت مي­ شوند چشم پوشي نماييد.
  • اگر استفاده از يك نوع خاص از تجهيزات، يك نوع انزيم، يا كشت ميكروب در آزمايشگاه از يك تهيه­ كننده­ ي به­ خصوص در جهت موفقيت آزمايش ضروري است، پس اين وسيله يا آنزيم يا … و منبع بايد انتخاب شوند، در غيراينصورت خير.
  • موارد مورد استفاده ممكن است در يك پاراگراف جداگانه مورد استفاده قرار گيرند يا اينكه ممكن است همگام با روش­هاي شما شناسايي گردند.
  • در علم زيست­ شناسي، ما غالبا با محلول ­ها سروكار داريم. آنها را با نام خطاب كرده و همگي را شامل غلظت­ هاي(Concentration) واكنش­گرها  و PH محلول ­هاي آبي و حلال در محلول­هاي غيرآبي، به طور كامل توصيف مي ­كنيم.

روش­ها:

  • روش را شرح دهيد (نه جزئيات هر روش كه همگي از روش يكسان استفاده نمودند)
  • روش را به طور كامل شرح دهيد، شامل ويژگي­ هايي از قبيل درجه حرارت، دوره­ ي نهفتگي(Incubation Times) و غيره.
  • به جهت مختصرگويي، روش­هاي كنوني تحت سرفصل­هاي اختصاص داده شده به روش­هاي به­ خصوص يا گروهي از روش­ها عنوان گردد.
  • تعميم گزارش دهيد كه روش­ها چگونه در حالت كلي اجرا شدند، نه اينكه چگونه به شكل به­ خصوصي در يك روز خاص اجرا گرديدند. همواره به اين فكر كنيد كه چه چيزي به يك محقق ديگر در موسسه­ ي ديگر كه در حال كار روي پروژه خود است، مرتبط مي­ باشد.
  • اگر از روش­ هايي استفاده نماييد كه به خوبي مستند شده ­اند، روش را با نام خطاب نموده و بس. براي مثال، آزمايش Bradford بسيار شناخته شده است. نيازي نيست روش را به طور كامل گزارش كنيد ، تنها بدين موضوع اشاره كنيد كه از آزمايش Bradford جهت تخمين غلظت پروتئين و شناسايي استاندارد مورد استفاده­ي شما استفاده نموديد. همين موضوع براي روش SDS-PAGE و بسياري روش­هاي معروف ديگر در زيست­شناسي و زيست-شيمي(Biochemistry) هم صادق است.

سبك:

• استفاده از زمان معلوم در هنگام مستندسازي روش ها بدون استفاده از اول شخص بسيار مشكل يا غيرممكن است، كه توجه خواننده را بيشتر به محقق جلب مي كند تا به كار. از اين رو، هنگام نگارش روش ها بيشتر نويسندگان از زمان مجهول سوم شخص استفاده مي نمايند.
• در اين بخش و هر بخش ديگر مقاله از نثر عادي استفاده نماييد – از ليست هاي غيررسمي دوري نموده و از جملات كامل استفاده نماييد.
از موارد زير اجتناب كنيد:
• موارد بيان شده و روش ها مجموعه اي از دستورالعمل ها نيستند.
• تمام اطلاعات و پيشينه ي توصيفي را حذف كنيد – اين موضوعات را براي بخش گفتگو نگه داريد.
• اطلاعاتي را كه به شخص سوم غيرمرتبط است حذف كنيد، براي مثال اينكه از چه ظرف يخي استفاده نموديد، يا اينكه چه شخصي به اطلاعات دسترسي پيدا كرده است.

بخش نتايج مقاله علمي

نتايج عملي با عنوان Experimental Results و نتايج شبيه سازي با عنوان Simulation Results بيان مي‌شوند. در اين قسمت بايد دستاوردها، يافته‌ها و مقادير عددي نتايج آزمايش، اهميت و با ارزش بودن آن‌ها كاملاً دقيق و به صراحت توضيح داده شود و ويژگي‌هاي آماري نيز ذكر گردد. زمان افعال اين بخش از مقاله گذشته است.

هدف اصلي 

هدف از بخش نتايج ارائه و نمايش يافته­ هايتان است. اين بخش را يك گزارش عيني از نتايج قرار دهيد، و تمام تفسيرها را براي اين بخش نگه داريد.

نگارش بخش نتايج

مهم: بايد به شكلي واضح مواردي را كه عموما در يك مقاله­ ي تحقيقاتي قرار مي­گيرند از داده­ هاي خام يا ساير ضمايمي كه منتشر نخواهند شد متمايز نماييم. در اصل، چنين مواردي نبايد هرگز ارائه شوند مگر اينكه از سوي مربي درخواست شوند.

محتوي

  • يافته­ هاي خود را در متن خلاصه نموده و در صورت امكان به شكل جدول و شكل نمايش دهيد.
  • در متن، تمام نتايج را توصيف نماييد و خواننده را بيشتر به سمت مشاهداتي كه مرتبط­ تر هستند هدايت كنيد.
  • متني تهيه نماييد، مثلا با شرح سوالي كه با يك مشاهده­ ي خاص مورد بررسي قرار گرفت.
  • نتايج آزمايشات كنترل را شرح داده، و مشاهداتي را مشمول گردانيد كه به صورت جدولي يا شكلي ارائه نشده.
  • داده­ ها را تجزيه و تحليل كنيد، سپس داده­ هاي تحليل شده را به شكل يك نمودار، جدول يا به شكل متن ارائه نماييد.

از موارد زير اجتناب نماييد

  • نتايج را بررسي يا تفسير ننماييد، اطلاعات پيشينه را گزارش ندهيد و سعي نكنيد همه ­چيز را توضيح دهيد.
  • هيچگاه داده­ هاي خام يا محاسبات متوسط را در يك مقاله­ ي تحقيقاتي نگنجانيد.
  • هيچ­گاه يك داده را بيش از يك بار ارائه ندهيد.
  • متن بايد اشكال و جداول را تكميل نمايد نه اينكه همان اطلاعات را انتقال دهد.
  • لطفا اشكال را با جداول اشتباه نگيريد ، بين اين دو تفاوت وجود دارد.

سبك

  • مثل هميشه، در هنگام ارجاع به نتايج از زمان گذشته استفاده نماييد و همه­ چيز را به شكلي منطقي قرار دهيد.
  • در متن، به هر شكل با عنوان “شكل۱″، “شكل ۲″، و غيره ارجاع دهيد. جداول را هم شماره­ گذاري نماييد (جهت دريافت جزئيات بيشتر مراجع را مطالعه نماييد).
  • در پايان گزارش جداول و اشكال را با نام­گذاري مناسب در بخش نتايج ارائه دهيد (به شكل واضح آن ها را از هر مورد ديگر از قبيل داده­ هاي خام، منحني­ هاي استاندارد و غيره متمايز نماييد.
  • اگر ترجيح مي­ دهيد، مي ­توانيد اشكال و جداول را به شكل مناسب در متن بخش نتايج قرار دهيد.

اشكال و جداول

  • اشكال و جداول را يا در متن نتايج قرار دهيد، يا آنها را در پشت گزارش ارائه دهيد، يكي از اين دو مورد را اجرا نماييد.
  • اگر اشكال و نتايج را در پايان گزارش قرار مي­ دهيد، مطمئن شويد كه به وضوح از موارد ضميمه از قبيل داده­ هاي خام متمايز شده­ اند.
  • صرف ­نظر از جايگاه قرارگيري، هر شكل بايد به ترتيب نام گذاري گردد و با يك زيرنويس تكميل گردد (زيرنويس شكل را در زير آن قرار دهيد)
  • صرف­نظر از جايگاه قرارگيري، هر جدول بايد داراي يك عنوان بوده، به ترتيب نام­گذاري شده و داراي يك سرفصل باشد (عنوان و شرح در بالاي جدول قرار مي­گيرد.)

هر شكل و جدول بايد به قدري كامل باشد كه جداي از متن خود پيام را منتقل كند.

بخش بحث مقاله علمي

اين بخش از مقاله به تفسير و تعبير نتايج و دستاوردهاي پژوهش اختصاص دارد و لذا به دانش وسيعي نياز دارد. در اين قسمت بايد پژوهش‌هاي قبلي و مرتبط با موضوع مقاله كه در بخش مقدمه عنوان شده‌اند، بيان شوند و مقايسه‌اي از روش‌ها/ نتايج ذكر شده در آن مقالات با روش‌ها/ نتايج اين پژوهش (پشتيباني) گيرد. همچنين لازم است مزايا و معايب پژوهش فعلي و همخواني يا عدم همخواني دستاوردهاي حاصل با يافته‌هاي پيشين با دقت توضيح داده شود. زمان افعال بكار رفته گذشته است.

بخش نتيجه گيري مقاله علمي

اين قسمت مرور بسيار مختصر از كل مقاله مي‌باشد. در واقع اين بخش مشابه چكيده مقاله است اما به شكل كلي‌تر، زيرا conclusion محدوديت در تعداد كلمات ندارد.

در اين بخش اهميت موضوع، نتايج كلي پژوهش (پشتيباني) گرفته و نيز پژوهش‌هايي كه در آينده مي‌تواند راجع به اين موضوع (پشتيباني) شود بيان و توضيح داده مي‌شود (Future works). زمان افعال نيز تلفيقي از زمان گذشته و آينده است.

بخش تقدير و تشكر مقاله علمي

اين بخش لزوماً در همه مقالات وجود ندارد. معمولا در اين بخش از افرادي كه به نحوي در (پشتيباني) پژوهش به نويسندگان كمك كرده‌اند (اما ميزان مشاركت آن‌ها به گونه‌اي نبوده كه به عنوان نويسنده مقاله ذكر شوند) تشكر و قدرداني مي‌شود. همچنين مي‌توان از موسساتي كه حمايت مالي و يا تجهيزاتي داشته‌اند و يا از داوران مقاله كه با ارايه نكات ارزشمند خود به ارتقاي كيفي مقاله كمك كرده‌اند، تشكر نمود.

بخش مراجع مقاله علمي

در اين بخش مشخصات تمامي منابع و مقالاتي كه در متن مقاله به آن‌ها ارجاع شده است، بايد به طور كامل و دقيق نوشته شوند. به طور كلي شيوه و آيين نگارش ارجاع به مقالات ديگران، وابسته به مجله‌اي است كه پيش‌نويس مقاله براي آن ارسال خواهد شد. براي يافتن نحوه ارجاع‌دهي درست، مطابق با آيين نگارش آن مجله، مي‌توان از قسمت «راهنمايي براي نويسندگان»( Guide for authors, Authors Guidelines, Instruction for Authors) از سايت مجله كمك گرفت. راه ساده‌تر اين است كه از شماره‌هاي اخير چاپ شده توسط مجله، چند مقاله دانلود شده و سپس از آيين نگارش ارجاع‌دهي در آن مقالات استفاده نمود. گاهي اوقات مراجع به ترتيب حروف الفبا و بر اساس نام خانوادگي نويسنده اول مرتب مي‌شوند. در اين حالت معمولا نام نويسندگان در متن مقاله و در پايان جمله/ عبارتي كه مربوط به آن مرجع مي‌باشد، نوشته مي‌شود. اگر مقاله يك، دو يا بيش از دو نويسنده داشته باشد، در متن مقاله به صورت زير ارجاع داده مي‌شود:

يك نويسنده: (Amiri, ۲۰۱۰)

دو نويسنده: (Amiri and Bahrami, ۲۰۱۱) يا (Amiri & Bahrami, ۲۰۱۱)

بيش از دو نويسنده: (Amiri et al., ۲۰۱۲)

براي بيش از يك مرجع، معمولا بين مراجع نقطه ويرگول گذاشته مي‌شود. مانند مثال زير:

(Amiri et al., ۲۰۱۲; Amiri and Bahrami, ۲۰۱۱; Amiri, ۲۰۱۰)

براي برخي از مجلات، مراجع بر اساس ترتيب ظاهر شدن در متن مقاله عددگذاري شده و مرتب مي‌شوند. در اين حالت، پس از پايان هر جمله/ عبارت شماره مرجع داده مي‌شود. به عنوان مثال اولين مرجع استفاده شده [۱] و دهمين مرجع استفاده شده [۱۰] خواهد بود. اگر براي آن جمله/ عبارت دو مرجع استفاده شده باشد. در پايان جمله و در داخل كروشه، در بين شماره مراجع ويرگول گذاشته مي‌شود به عنوان مثال مراجع يك و پنج: [۱,۵]. اگر بيش از دو مرجع استفاده شود در بين آن‌ها خط فاصله گذاشته مي‌شود. به عنوان مثال [۱-۳;۵,۸]. در اين مثال از مراجع يك تا سه و مراجع پنجم و هشتم استفاده شده است. دقت شود كه پس از پايان مقاله و در قسمت مراجع، تمامي مراجع نيز شماره بندي و مرتب مي‌شوند.

گاهي اوقات برخي از مجلات از تلفيق دو حالت قبل استفاده مي‌كنند. در پايان مقاله و قسمت مراجع، فهرست مراجع به ترتيب حروف الفبا و بر اساس نام خانوادگي نويسنده اول مقاله مرتب شده و سپس شماره گذاري مي‌شوند. در اين حالت در متن مقاله بجاي ذكر نام نويسنده/ نويسندگان، تنها شماره مرجع ذكر مي‌شود. به اين ترتيب ممكن است در اولين پاراگراف مقدمه مقاله، مرجع شماره پنجم [۵] ديده شود چرا كه نام خانوادگي نويسنده اول مرجع آن پاراگراف مثلا با حرف H شروع شده و لذا پس از مرتب سازي بر اساس حروف الفبا، به عنوان مرجع شماره پنجم قرار گرفته است.

همانطور كه ملاحظه مي‌شود آيين‌هاي نگارشي متفاوتي براي ارجاع به مقالات ديگران وجود دارد. بهترين روش دانلود چند مقاله از شماره اخير آن مجله و بررسي اين موضوع مي‌باشد. لازم به ذكر است كه آيين نوشتن نام نويسندگان، عنوان مقاله، سال چاپ، شماره صفحات و … مقالات در قسمت مراجع مقاله نيز قوانين خاص خود را دارد كه بايد به دقت رعايت شود. به عنوان مثال سال چاپ مقاله گاهي اوقات در پايان مرجع نوشته مي‌شود و گاهي اوقات پس از نام نويسندگان و قبل از عنوان مقاله و در داخل پرانتز نوشته مي‌شود. همچنين بايستي توجه كرد كه نحوه ارجاع به كتاب، مقاله كنفرانسي، مقالات ژورنال نيز با هم متفاوت است. براي روشن شدن مطلب به مثال‌هاي زير توجه كنيد:

– Amiri M., Bahrami F., Janahmadi M. Functional contributions of astrocytes in synchronization of a neuronal network model, Journal of Theoretical Biology. ۲۹۲, ۶۰-۷۰, ۲۰۱۲.

– Chartier, S., Boukadoum, M., Amiri, M., (۲۰۰۹). BAM learning of nonlinearly separable tasks by using an asymmetrical output function and reinforcement learning. IEEE Trans Neural Netw, ۲۰: ۱۲۸۱-۱۲۹۲.

بخش ضميمه مقاله علمي

در اين قسمت مطالبي كه مرتبط با متن مقاله بوده اما ذكر آن‌ها در متن اصلي در اولويت دوم قرار دارد (و لذا ممكن است موجب خستگي خواننده و يا سردرگمي او شود) در ضميمه گنجانده مي‌شود. به عنوان مثال اثبات (طولاني) قضاياي رياضي مطرح شده در متن مقاله و يا الگوريتم بدست آوردن پارامتري در قسمت ضميمه قرار داده مي‌شوند.

بخش موارد تكميلي مقاله علمي

اين بخش نيز لزوما در همه مقالات وجود ندارد. در برخي از مقالات، كد و برنامه نوشته شده براي (پشتيباني) شبيه سازي‌ها، عكس و يا فيلم‌هايي كه از پديده‌هاي در رابطه با موضوع مقاله تهيه شده است، تحت عنوان supplementary materials در سايت مجله گذشته مي‌شود به طوري كه ديگران بتوانند دانلود كنند و با استفاده از آن‌ها درك بهتري از نتايج و چگونگي (پشتيباني) پژوهش بدست آورند.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.